Schilderijen

Het geschilderde is nooit een directe weergave van de werkelijkheid. De objecten worden slechts als inspiratiebron gebruikt. In het totale beeld wordt er veel gemanipuleerd, zoals bijvoorbeeld licht en kleur. Adriana creëert op deze manier een eigen werkelijkheid binnen de kaders van het schilderij. Naarmate het schilderij vordert, worden de penseelstreken steeds fijner van toets, waardoor het uiteindelijke beeld steeds realistischer wordt.
Lees meer
Deze verschaling van haar dierenportretten komen vervreemdend over. Doordat ze zijn vergroot kan de kijker er moeilijk meer omheen. Het imponerende beeld dringt zich als het ware bij de toeschouwer op, waardoor het regelrecht bij hen binnen komt. Het werk wordt bij wijze van spreken een deel van jezelf. De toeschouwer wordt meegenomen in het gevoel van de kunstenaar uit liefde voor het dier. Adriana verleidt de toeschouwer te verdrinken in de vele details, terwijl ze de essentie van het totale schilderij niet uit het oog verliest.
Voordat een stilleven wordt gemaakt gaan er een aantal stappen aan vooraf. Aan de hand van één of meerdere objecten, worden diverse composities samengesteld, die studiematig in olieverf worden vastgelegd. Van deze compositieschetsen wordt het uiteindelijke beeld gekozen. Het definitieve werk wordt in diverse lagen opgebouwd en neemt vaak meerdere maanden in beslag.

Expositie

Binnenkort te zien

Westfries Museum

Grote solo-expositie
17 okt 2020 t/m 14 feb 2021
Maecenas posuere pretium libero, ut venenatis mauris lobortis vitae. Suspendisse ultricies faucibus quam.
Rode steen 1
1621 CV Hoorn
Di t/m Vr 11.00 – 17.00
Za en Zo 13.00 – 17.00

Contact

Bent u geïnteresseerd in één van de schilderijen of wilt u vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de exposities, vul dan uw gegevens in.
Garremeer 1
1749 HL Warmenhuizen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
envelope-ohomeclock-ophone